Gustavsberg Open Water består av två olika lopp med olika startplatser, ett längre om 3300m och ett kortare om 1500m. Båda loppen går genom Värmdös och Gustavsbergs vackra skärgård med gemensam målgång i Gustavsbergs hamn i samband med Allt på Sjön mässan som brukar ha runt 25000 besökare.

3300m - Det längre loppet ses som lite mer utav en utmaning, dels då det är lite längre men också då starten går från Artipelag i Baggensfjärdens nordöstra hörn. Detta betyder att den första kilometern simmas i Baggensfjärdens ibland tuffa vatten. MEN, upplevelsen att simma in under Farstabron och sedan genom Farstasundet är dock otrolig, och väl värd utmaningen i början. Slutspurten inne i Farstaviken och målgången vid den nyrenoverade Kattholmen blir ett rent nöje!
Starten för det långa loppet kommer att gå 13:00

1500m INSTÄLLT!! - Här startar vi inne i Farstavikens lugna och platta vatten. Det ska väldigt mycket till att vattnet i Farstaviken visar upp några försök till vågor. Starten går inne i Skräddarviken för en liten runda västerut inne i vad som faktiskt heter Blötviken. Efter ett par hundra meter vänder banan runt åt öster och farleden korsas för att sluta upp med den långa banan. Slutspurten i Farstaviken och målgången vid den nyrenoverade Kattholmen blir ett rent nöje!