Gustavsberg Open Water består av två olika lopp, ett längre om 3300m och ett kortare om 1500m. Båda loppen går genom Värmdös och Gustavsbergs vackra skärgård med målgång i Gustavsbergs hamn i samband med Allt på Sjön mässan som brukar ha runt 25000 besökare.

3300m - Det längre loppet ses som lite mer utav en utmaning, dels då det är lite längre men också då starten går från Artipelag i Baggensfjärdens nordöstra hörn. Detta betyder att den första kilometern simmas i Baggensfjärdens ibland tuffa vatten. MEN, upplevelsen att simma in under Farstabron och sedan genom Farstasundet är dock otrolig, och väl värd utmaningen i början. Slutspurten inne i Farstaviken och målgången vid den nyrenoverade Kattholmen blir ett rent nöje!

1500m - Här startar vi inne i Farstavikens lugna och platta vatten. Det ska väldigt mycket till att vattnet i Farstaviken visar upp några försök till vågor. Starten går inne i Skräddarviken för en liten runda västerut inne i vad som faktiskt heter Blötviken. Efter ett par hundra meter vänder banan runt åt öster och farleden korsas för att sluta upp med den långa banan. Slutspurten i Farstaviken och målgången vid den nyrenoverade Kattholmen blir ett rent nöje!